Organische Stoffen

Milieuvriendelijk textiel verandert de mode-industrie voorgoed!

JANE LUSHKA wordt gedreven door de missie om luxe, gemakkelijk te dragen kleding te creëren en positieve verandering in de mode-industrie te beïnvloeden. We streven ernaar om goed gemaakte alledaagse kleding te creëren die onze klanten lang kunnen gebruiken en waar ze van kunnen houden. Daarom investeren we in stoffen en materialen die lang meegaan en een bepaald niveau van kwaliteit en duurzaamheid bereiken.

“We proberen voortdurend onze impact op het milieu te verbeteren. 75% van de materialen die we bij JANE LUSHKA gebruiken is biologisch en duurzaam geproduceerd. Met elke nieuwe collectie die we creëren, komen we dichter bij ons hoofddoel, namelijk om 100% duurzaam geproduceerde materialen te gebruiken.”

files/2023_02_JANE_LUSHKA_SS23_01_426-2.jpg

Een stof voor iedere gelegenheid.

DE LEVENSTIJL IS VERANDERD EN DE FORMELE KLEDING HEEFT PLAATS GEMAAKT VOOR KLEDING DIE ZICH AANPAST AAN IEDER LICHAAMSVORM, BEHOEFTE EN VERLANGEN VAN DE DRAGER.

Je gaat je je gegarandeerd comfortabel, licht en zelfverzekerd voelen, terwijl je onze unieke en elegante kleding draagt. Dat maken we voor je mogelijk dankzij de hoofdstof die we gebruiken, namelijk TECHNICAL JERSEY, ook wel Sensitive Fabrics genoemd. Altijd op je gemak tijdens de drukke werkuren in stijlvolle ready-to-wear die ook na herhaaldelijk wassen hun oorspronkelijke vorm en kleur behoudt. Ja, je hoort het goed, het is volledig kreukvrij! Wij verzekeren je van een gevoel van welzijn door de zachte en ademende JL kledingstukken die voldoen aan uw unieke dagelijkse behoeften.

LEES MEER OVER TECHNICAL JERSEY

files/2023_02_JANE_LUSHKA_SS23_09_035.jpg

Organisch katoen
Hoewel katoen super zacht voelt op de huid en het comfortabel is voor dagelijks gebruik, heeft deze stof helaas een aanzienlijke ecologische voetafdruk. Conventioneel katoen gebruikt veel agressieve pesticiden en vereist een aanzienlijke hoeveelheid land en water om te groeien. Dit heeft nadelige gevolgen voor zowel de bodem als de boeren die op de katoenvelden werken. Daarom kiezen we ervoor om onze kleding te maken van katoen dat duurzamer is verkregen.

"Biologische landbouw helpt de planeet en de gezondheid van mensen te beschermen door de blootstelling van producten aan giftige chemicaliën te verminderen, die hun weg kunnen vinden in de lucht, het water en zelfs onze voedselketen."

Biologisch katoen wordt geteeld zonder gebruik van giftige synthetische chemicaliën en de productie ervan vermindert de impact op mens, dier en milieu. Een ander belangrijk voordeel is dat biologische landbouwtechnieken natuurlijke meststoffen gebruiken, zoals compost, die de stikstof die al in de bodem aanwezig is. Daarom is de keuze voor biologisch katoen zo belangrijk. Wanneer je ervoor kiest om de negatieve impact van onze wereldwijde katoenindustrie te helpen verminderen, kies je ervoor om een positieve impact te hebben op de volksgezondheid. Het is beter voor jou, als consument, voor de gemeenschappen die in de buurt van de velden en boerderijen wonen en voor het milieu! Biologisch geteelde katoen kan de nieuwe standaard worden, maar het is aan de consument om dit te eisen.

files/2023_02_JANE_LUSHKA_SS23_08_224.jpg

Linnen

CHIC, ZACHT, COMFORTABEL EN EEN VAN DE BELANGRIJKSTE MILIEUVRIENDELIJKE TEXTIELEN DAT DE MODE-INDUSTRIE VOOR GOED ZAL HELPEN VERANDEREN. WIJ BIJ JANE LUSHKA HOUDEN VAN ALLE SOORTEN ITEMS DIE VAN LINNEN ZIJN GEMAAKT. HET HOUDT GOED IN DE TIJD EN IS BIOLOGISCH AFBREEKBRAAK.

Linnen is een andere natuurlijke plantaardige vezel die bekend staat om zijn talrijke voordelen, die biologisch afbreekt nadat het is weggegooid, waardoor het een milieuvriendelijke textielstof wordt. Linnen wordt gemaakt met behulp van de hele vlasplant en wordt vaak gecombineerd met katoen om een volledig biologisch afbreekbaar en zacht textiel te creëren. Omdat voor linnen geen pesticiden nodig zijn en het gemaakt kan worden met de hele vlasplant, wordt linnen beschouwd als een van de meest milieuvriendelijke stoffen die tegenwoordig worden gebruikt bij het maken van kleding. Bijgevolg helpt biologisch linnen de planeet en de gezondheid van mensen te beschermen door hun blootstelling aan giftige chemische producten die hun weg kunnen vinden naar de lucht, het water en de voedselketen te verminderen.

files/2023_02_JANE_LUSHKA_SS23_03_123-3.jpg

Eco-viscose

Viscose is onze derde meest gebruikte textielvezel, omdat het een beter alternatief is voor andere synthetische vezels, zoals polyester. De stof is sterk en fantastisch om mee te werken en wordt steeds vaker milieuvriendelijk geproduceerd, waardoor er minder afval ontstaat.