Je bent wat je draagt!

Mode mag de aarde niet kosten.

Duurzaam, zonder compromis te doen aan stijl of kwaliteit

Klimaatverandering en de vernietiging van onze natuurlijke omgeving zijn maar al te echt. Iedereen over de hele wereld, ongeacht in welk land je woont, ervaart de effecten van de opwarming van de aarde in alarmerend tempo. Onvoorspelbare extreme weerspatronen en stijgende zeespiegels zijn slechts enkele van de catastrofale effecten. Tegelijkertijd worden we ons ook steeds meer bewust van systemische sociale onrechtvaardigheid. Racisme, moderne slavernij en genderongelijkheid zijn slechts enkele van de ziekten van de samenlevingen waarin we leven.

De mode is tot grote mate bijbetrokken.

“Onze planeet heeft niet genoeg natuurlijke hulpbronnen om voor ons te blijven doen wat we lange tijd onbewust dede. Daarom moeten we er verandering im brengen.”

files/2023_02_JANE_LUSHKA_SS23_01_377.jpg

De mode-industrie wordt gezien als de op één na meest vervuilende industrie ter wereld, met een ecologische voetafdruk die groter is dan alle internationale vluchten en scheepvaart samen.

HET IS EEN VERBAZENDE STATISTIEK.

De grootschalige gebruik van natuurlijke hulpbronnen zoals katoen en de enorme hoeveelheden water die worden gebruikt en vervuild door het verven van stoffen zijn slechts enkele van de modepraktijken die hier debet aan zijn.

Lees meer over organische stoffen

files/2023_02_JANE_LUSHKA_SS23_02_073-3.jpg

"Er staan mensen achter de kleding die we dragen."

Bovendien, zijn de prijzen van de zogenaamde fast fashion in feite zo laag vanwege de uitbuiting van de mensen die achter het maken van de kleding. Er kan gesproken worden van moderne slavernij wanneer fast fashion merken nauwelijks de arbeiders betalen die moeten werken in ongereguleerde en gevaarlijke werkomstandigheden.

HET IS HEEL TRIEST OM ZICH TE REALISEREN DAT MOOIE KLEDINGSTUKKEN DIE IN GLANZENDE WINKELS VERKOCHT WORDEN, EIGENLIJK HET PRODUCT ZIJN VAN MILIEU- EN SOCIALE EXPLOITATIE.

Bij JANE LUSHKA zijn we er echter om een POSITIEVE impact te maken op de huidige samenleving. Daarom besteden wij speciale aandacht aan onze productie en de gevolgen daarvan. Wij bieden u stijlvolle ontwerpen met aandacht voor onze natuurlijke hulpbronnen en de mensen die onze collecties maken.

Als consument heb je de kracht om het verschil te maken door bewust te winkelen en duurzame mode te ondersteunen!

files/2023_02_JANE_LUSHKA_SS23_03_007-3.jpg

Techno Stof

Bij JANE LUSHKA betekent duurzame mode het gebruik van organische materialen. We richten ons op tijdloze kledingstukken die gemaakt zijn om lang mee te gaan en waar geen buitensporig prijskaartje aan hangt. Je kunt onze milieuvriendelijke ontwerpen seizoen na seizoen dragen en op veel verschillende manieren combineren. Je kunt je unieke innerlijke vonk omarmen met onze collecties, zonder schadelijk te zijn voor de planeet. Zo haal je het meeste uit van wat je koopt!

LEES MEER OVER ONZE TECHNO STOF

Wij bij JANE LUSHKA zijn er sterk van overtuigd dat jij als consument het recht hebt om te weten van welk materiaal de kleding die je draagt is gemaakt en waar ze vandaan komen. Transparantie is een belangrijk onderdeel van duurzaamheid. Het delen van kennis over ons bedrijf en hoe we onze kleding maken geeft jou als klant meer kracht en vertrouwen. Hoe meer je weet, hoe betere beslissingen je kunt nemen.

files/2023_02_JANE_LUSHKA_SS23_01_426-2.jpg

JL is er hier voor jou!

Wanneer je in de online shop op een JANE LUSHKA-product klikt, kun je zien van welke materialen het product is gemaakt en wat de footprint van het product is. Op de pagina 'Duurzaamheid' in de footer vindt je ook informatie over het wassen en recyclen van jouw kleding.

Ademend
Makkelijk te onderhouden
Extra Comfort
Geen strijkijzer
Geen pilling
Sneldrogend
Duurzaam
Kreukvrij