Duurzaamheid

Time for a new mindset

files/2023_02_JANE_LUSHKA_SS23_07_128.jpg

Jane Lushka geeft antwoord op jullie vragen

Wat wordt er gedaan aan duurzaamheid op dit moment?

Bij Jane Lushka ontwerpen we kleding die lang meegaat. Als reactie op de wereldwijde ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, maken wij gebruik van organische materialen die zijn gemaakt door zorgvuldig gekozen en betrouwbare Europese fabrikanten. Dit stelt ons in staat om de productiecyclus te monitoren met als doel het gebruik van water, energie, chemicaliën en afval te verminderen.

Bij Jane Lushka zijn we continu op zoek naar nieuwe duurzame stoffen om toe te voegen aan onze collecties. Zo bieden we nieuwe stijlen aan gemaakt van eco-katoen en eco-viscose. Onze verpakkingen zijn eveneens gemaakt van gerecycled papier, terwijl het ‘plastic’ dat we gebruiken samengesteld is van de resten van aardappelen. We bewaren en recyclen ook alle delen en materialen die niet zijn gebruikt bij de productie voor het maken van onze marketingtools, zoals tassen en notitieboekjes.

files/2023_02_JANE_LUSHKA_SS23_08_224.jpg

Wat zijn jullie doelen op het gebied van duurzaamheid voor de komende vijf jaar?

We gebruiken al geruime tijd duurzame materialen. Zo bieden we nieuwe stijlen aan in luxe en comfortabel eco-katoen en eco-viscose. Ons doel is om binnen vijf jaar 80% van de gehele collectie uit 100% gerecyclede materialen te produceren.


Deze nieuwe ontwikkelingen zijn prima te combineren met onze bestaande stoffen. Onze patroonafdeling besteed er veel tijd aan om de ieder kledingstuk zeer comfortabel te maken zoals u van ons gewend bent.

files/2023_02_JANE_LUSHKA_SS23_10_035-2.jpg

Hebben jullie eigen keurmerken en standaarden waar jullie waarde aan hechten?

Al onze kledingstukken zijn gemaakt van hoogwaardige stoffen en uitgevoerd in tijdloze en seizoenloze designs die lang meegaan. Onze kleding kan in elke fase van het leven worden gedragen, omdat de items altijd relevant zijn.

De consument die graag bij ons komt shoppen, is iemand die kleding van hoge kwaliteit waardeert, waarvoor de aarde niet ten onder gaat en waarvoor er geen mensen worden uitgebuit. Bovendien geloven we in een ethische benadering. Bij Jane Lushka wordt elke betrokkene behandeld met het respect dat hij verdient. We weten met wie we samenwerken en zijn betrokken bij hun welzijn. We streven er ook naar om niet te veel te produceren en werken alleen met fabrikanten dicht bij huis.