Jane Lushka's gids
voor duurzame fashion

Bij Jane Lushka ontwerpen we kleding die lang meegaat. Kleding om je prettig in te voelen en vooral jezelf. Kleding die je met een gerust en bewust hart kunt dragen. Als reactie op en in lijn met de wereldwijde ontwikkelingen op het gebied van duurzame mode, gebruiken we biologische materialen die zijn gemaakt door zorgvuldig geselecteerde en vertrouwde Europese fabrikanten. Hierdoor kunnen we elke fase van onze duurzame productiecyclus monitoren, met als doel het gebruik van water, energie, chemicaliën en afval te verminderen. We proberen zo transparant mogelijk te zijn en bewustzijn te creëren over duurzame manieren van leven, waar kleding een groot deel van uitmaakt.


Dus, hier is het dan onze gids voor het creëren van een duurzame relatie met je garderobe en hoe je deze op diens beurt kunt verduurzamen. 


Investeer in kwaliteit, niet in kwantiteit

Als je maar één advies van ons aanneemt, laat het dan dit zijn. Kies verstandig en kies mode die gemaakt is met liefde, zorg en aandacht voor alle betrokkenen. Degenen die het creëren, jij als drager en de wereld.


Zorg goed voor je kleding

Laat je kleding repareren als dat nodig is, was ze voorzichtig en zo min mogelijk (altijd met een volle trommel) in een Guppybag bij het wassen van synthetische stoffen. Oh en laat je kleren alsjeblieft aan de lucht drogen, ze zullen je er dankbaar voor zijn.


De 30 x dragen test

We zijn ervan overtuigd dat de stukken die je bij Jane Lushka koopt de favorieten uit je kast zullen zijn. Kleding die je keer op keer draagt en blijft dragen. Wanneer je een nieuwe outfit of statement-stuk koopt, vraag je dan eens af of je het (minstens) meer dan 30 keer zal dragen. Een fijn hulpje bedacht door Livia Firth, de oprichter van Eco Age.


Styling Tips #6

by janelushka-nl

Stap uit je comfort zone terwijl je comfortabel blijft met dezesamengestelde looks door de stylist van Jane Lushka.

Styling Tips #5

by janelushka-nl

Stap uit je comfort zone terwijl je comfortabel blijft met dezesamengestelde looks door de stylist van Jane Lushka.

Styling Tips #4

by janelushka-nl

Stap uit je comfort zone terwijl je comfortabel blijft met deze samengestelde looks door de stylist van Jane Lushka.

Laten we bijpraten bij de koffie

by janelushka-nl

Afspreken met een vriend(in), inspiratie opdoen tijdens een meeting of wegkruipen in de bus van een gezellig café met een boek voor een solo date. De outfitopties zijn eindeloos en passen perfect binnen de JL-esthetiek, omdat ze comfortabel stijlvol zijn en niet tegen je werken - blijf kreukvrij van je ochtend latte tot het einde van je dag. Het JL-team stelde een lijst samen van hun favoriete koffieplekken in Amsterdam, waar ze hun brouwsels zeer serieus nemen, maar de sfeer is licht en leuk.